fbpx

Företaget

On Pointigo | Solid Web & Digital Tools AB

Om
On Pointigo & 
Solid Web & Digital Tools AB

  • The Crew On Pointigo meeting

Allt startade 2012

Magnus Pettersson, VD & Grundare till On Pointigo som är del del av Solid Web & Digital Tools AB.

– Jag har arbetat som Platschef på Skanska och Peab i 20 år och har sedan 2012 agerat i egen regi där jag erbjuder tjänster inom projekteringsledning, projektledning, besiktningar och så vidare. I dagsläget är jag kvalitetsprojektledare för nya psykiatrin i Kalmar, ett miljardbygge.

Frustration i projekt

Jag har under många år upplevt en frustration över att det finns för mycket ineffektivitet kopplat till projekt. Som projekteringsledare vill jag se framdrift i projektet och att alla som deltar i projektet känner delaktighet och tar ansvar för sina egna åtaganden och levererar underlag i tid.

”Jag är allergisk mot möten som inte är effektiva”

Till ett möte ska det vara färdigdiskuterat, det är inte tids- och kostnadseffektivt att ha en stor grupp personer som lyssnar på två personer medan de diskuterar frågeställningar som inte rör övriga. Det är heller inte bra för miljön, hälsan eller plånboken att resa långa sträckor bara för att vara med på ett möte. Komma uppstressad direkt ifrån tågstationen, gärna ett par minuter för sent. För att sedan stressa vidare hem igen efter mötet.

Metodik för struktur och framdrift

Jag har under åren utvecklat min egen metodik, baserad på åratal av erfarenhet ifrån Visuell Planering. Jag har effektiviserat mitt eget arbete så långt jag kunnat, men har saknat ett digitalt verktyg för att hålla samman allt och stödja metodiken. Till slut gav jag upp och tog saken i egna händer och utvecklade mitt eget digitala verktyg tillsammans med ett handplockat team av olika kompetenser.

”Några av målen har varit att jag inte vill ha en massa onödig administration efter avslutat möte”

Frågeställningar förbereds mellan mötena, beslut tas på mötet när alla är samlade, dokumentation som rör mötet autogenereras. Allt ska vara spårbart så att man tydligt ser vilka beslut som fattats, vad som ligger bakom besluten och vilka som varit delaktiga i besluten. Det ska också tydligt gå att se vilka konsekvenserna blir för projektet om åtaganden inte görs i tid.

On Pointigo

Vårt Team

Lucas Bergstrand

Lucas Bergstrand

Sälj

Magnus Petersson

Grundare, VD & delägare

Venture Cup

On Pointigo finalist i Venture Cup.

  • On Pointify Venture Cup 2019
  • On Pointify Venture Cup 2019
Team On Pointigo

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Skicka en intresseanmälan till oss!

Kontakt

EU
Leader
EU
Om projektet

Vi är glada att vi har fått stöd från Jordbruksverket via Kustlandet för att skapa ett On Pointigo även för användare utanför byggbranschen.